Upplev Ödåkra

Ödåkra är en tätort som ligger cirka åtta kilometer norr om Helsingborg. Det är en relativt liten, dock tätbefolkad, tätort med cirka 5000 boende.
I Ödåkra så finns det två skolor, Gläntanskolan och Svensgårdskolan, som båda har elever från f-9. Inom orten finns dessutom äldreomsorg, folktandvård samt bibliotek. Orten Ödåkra är från början en sammanslagning av Björka, Väla och Ödåkra men exakt när orterna fick sin form är oklart, dock innan 1700-talet. Förbindelserna till och från Ödåkra är goda och det går regelbundna bussar och tåg.

Mest kände idrottsprofilen som kommer från byn är Mattias Lindström som för närvarande spelar fotboll i Helsingborgs IF.

Väla Centrum

När man besöker Ödåkra får man inte missa Väla centrum. Väla centrum är ett av Sveriges största köpcentrum med mer än 120 butiker, något som ständigt utvecklas, och där är årligen över sju miljoner besökare.
Mer info: www.vala.se

Ödåkra Tennisklubb

En av Helsingborgs största tennisklubbar är Ödåkra tennisklubb som ligger på Fleningevägen 65. Det är en folkkär klubb som är uppbyggd på en god atmosfär och det är mjuka värden så som engagemang, trivsel och glädje som står i centrum för klubben. Klubben bedriver sin verksamhet i Ödåkra sporthall och har banor både inomhus och utomhus, vilket gör att verksamheten kan bedrivas året runt.

Ödåkra Tennisklubb arrangerar årligen turneringen Happy Sprint powered by Öresundskraft och förutom turneringen så finns en rad aktiviteter så som Frukosttennis, Tennisfritids, klubbmästerskap, julavslutning och mycket mer.
Mer info: www.odakratennis.se

Ödåkra IF

Ödåkra IF är en förening som i dagsläget bedriver verksamhet för ungdomar och seniorer inom fotboll och gymnastik. Föreningen har ca. 450-500 medlemmar och seniorlaget i fotboll spelar för närvarande i division 5. Föreningen håller till på Toftavallen där man nyligen anlagt en konstgräsplan.
Mer info: http://www.laget.se/ODAKRAIF/

Ödåkra Ridsällskap

Tycker man om hästar och att umgås med andra personer som är djurintresserade så är Ridsällskapet i Ödåkra stället för dig. Ridklubben, som bildades 1971, erbjuder alltifrån medlemskap, tävlingar och läger och kryddar man detta med en kunnig personal så skapas en bra mix. Sällskapet ligger på Fleningevägen 55 i anslutning till Ödåkra sporthall.
Mer info: http://www5.idrottonline.se/OdakraRS-Ridsport/

Helsingborgs stad

8 kilometer söder om Ödåkra ligger Helsingborg Stad. Här finns en rad sevärdheter och platser att upptäcka så som Sofiero Slott, Dunkers Kulturhus, Fredriksdal, Helsingborg Arena, Olympia och mycket mer.
Mer info: www.helsingborg.se

Transport

Det finns goda förbindelser till och från Ödåkra, främst via bussar och tåg. På gångavstånd från Ödåkra sporthall finner du enkelt dessa.

Buss
Om du åker buss från Helsingborg skall du åka med linje 2 mot Ödåkra. Bussen stannar då vid bl.a. vid Ödåkragården, 3 minuters gångavstånd från Ödåkra Sporthall.
Mer info: www.skanetrafiken.se

Bil
Resvägen mellan Helsingborgs centrum och Ödåkra tar ca 10 minuter.

HappySprintLogo2017